Trendiga val för att lägga om golv

När du bygger eller renoverar ett hem kan det innebära att en golvläggare kommer lägga om golv i olika rum, samt slipa trägolv. Golvet utgör en större del av ett rum och är därav av extra vikt för helheten av ett rum. Du går på ditt golv vanligtvis från att du går upp på morgonen tills John blund kallar en. Ett golv är den del i ett hem som är mest utsatt för slitage av olika slag. Om du ska lägga om golv i hemmet kan ett alternativ därför vara att investera i ett slitstarkt golv som är mer tåligt och hållbart tillika trendigt i samma veva. Om du för närvarande är på jakt för att hitta ett trendigt och hållbart golv med specifika egenskaper, så ska vi ge några exempel på dem nedan.

Att lägga golv – miljövänliga korkgolv
Miljövänliga korkgolv är mycket bekvämare att stå och gå på än traditionella golv. Eftersom de har fantastiska akustiskt isolerande egenskaper är korkgolv också ett bra val för musikrum, lekrum och andra områden i ditt hem där brusreducering kan vara önskvärd. En stor fördel med kork är att du inte begränsas av färgerna. Kork kan enkelt färgas för att matcha din befintliga estetik eller för att skapa ett djärvt nytt utseende. Tänk dock på att korkgolv är känsliga för fukt och kan blekna när de utsätts för mycket direkt solljus.

Lägga nytt golv

Att lägga golv – lyxig vinyl
Lyxvinyl gör väsen inom golvtrender. Medan traditionella vinylgolv är kända för att kännas och se billiga ut, kan nya lyxiga vinylplattor efterlikna eleganta och dyra golvstilar. Med avancerad fotoutskriftsteknik ger denna trendiga golvstil dig det utseende du vill ha till en bråkdel av kostnaden. Eftersom det är vattentåligt passar lyxvinyl perfekt för kök, tvättstugor och badrum. Men givetvis kan du välja att lägga detta golv i vilket rum som helst.

Att lägga matta – heltäckande mönstrade textilmattor
En trend som många husägare föredrar är heltäckande mönstrade textilmattor. Stora mattor har alltid varit ett populärt val för att lägga till isolering och komfort till rummen i ett hem, men den senaste trenden är att använda inspirerade mönstrade mattor för att ge textur, färg och personlighet till ditt utrymme. Det finns en mängd olika stilar som du kan välja mellan för att perfekt matcha tonen i ditt hem. Men bara för att mönstrade mattor har blivit populära, betyder det inte att klassiska mattor är omoderna. Det finns heltäckande mönstrade textilmattor även i mer neutrala, mysiga stilar för det traditionella hemmet.

Detta var några exempel på moderna samt trendiga golv/mattor som kan vara värda att kika på om du ska lägga om golvet/mattan i hemmet. Oavsett om du väljer något av ovanstående val eller andra golv/mattor så är rekommendationen att anlita en golvläggare för att lägga om det nya golvet/mattan i ditt hem.