Ta del av användbara flytt tips

Lyckligtvis, och troligen eftersom nästan alla flyttar någon gång, finns det massor av beprövade flytt tips där ute för att göra hela processen enklare och få hjälp med flytten. Att följa en flytt checklista kan hjälpa dig att se till att allt är i sin ordning före, under och efter flytten. Mycket kan gå fel under en flytt. Med alla detaljer och rörliga delar finns det ingen enstaka guide med flytt tips för varje enskilt scenario som kan dyka upp under flyttprocessen. Olika personer kommer att ha specifika behov eller problem, till exempel hur man packar porslin för att flytta, att säkert flytta värdefulla möbler eller känsliga arvegods, men i de flesta fall kommer denna allmänna lista med flytt tips till hjälp. Ta en titt nedan och förbered dig på en smidigare, snabbare och enklare flytt.

Bli av med allt & packa så långt i förväg som möjligt

Att packa alla dina ägodelar i lådor, väskor och mer kan vara överväldigande. Gör det lite lättare för dig själv genom att skära ner på röran så mycket som möjligt. Innan du packar en enda låda, gör en skoningslös rensning av oanvända eller onödiga föremål. Du kommer att ha mindre att packa, mindre att flytta och mindre att packa upp och du kommer att börja livet i ditt nya hem med ett rent blad. Börja med att packa varor som du inte kommer ha någon användning för. Om du exempelvis flyttar på sommaren kan du packa ner allt som har med vintern att göra i förväg. När det äntligen är dags att flytta kommer många saker redan att vara redo för avfärd, vilket ger dig mindre att stressa över.

Boka tidigt & ha det väsentliga med dig

Om du ska boka en flyttfirma var ute i god tid. Att vänta på att göra det kan innebära att du får betalar ett högre pris eller att du inte kan få tag i en flyttfirma för den specifika flyttdagen eftersom de är fullbokade. Sommaren är vanligtvis högsäsong för flyttfirmor och då de har som mest att göra. En tips är att boka en flyttfirma minst en månad innan själva flytten. Kvällen före flytten stoppar du in vardagliga saker, ett ombyte av kläder, en tandborste, gosedjur eller leksaker för barnen du måste ha, mediciner, pappersarbete, ja allt det nödvändiga i en resväska eller väska som du har med dig när du åker till det nya hemmet. Detta är bra av flera anledningar. Dels kan det vara så att du inte orkar ta dig an uppackning av varor i det nya hemmet på stört. Dessutom om det mot förmodan skulle hända något med flyttfirmans lastbil så är du försäkrad om att du har det mest nödvändiga tills problemet är åtgärdat.